Detska stolička k písaciemu stoliku či písací stolík pre školáka

Máte doma malého budúceho školáka? 

Zdravie nášho dieťaťa je prioritou. Nechceme predsa, aby sa vám pri hraní alebo učení na počítači objavili problémy s chrbtom. Z tohto dôvodu by ste mali venovať pozornosť nábytku pre vášho školáka. V prvom rade je veľmi užitočná polohovateľná stolička k detskému písaciemu stolu. V období rýchleho rastu je mimoriadne dôležitá možnosť prispôsobiť si výšku sedadla aktuálnej výške užívateľa. Chlapec alebo dievča by mali vedieť polohovať detskú stoličku tak, aby celé chodidlo siahalo na podlahu s kolenami pokrčenými do pravého uhla.

Pohodlná kancelárska stolička pre dieťa

Stolička k písaciemu stolu pre deti by tiež mala byť schopná personalizovať uhol operadla, ako aj jeho výšku. Mnoho ľudí ocení aj stoličky vybavené lakťovými opierkami, najlepšie aj s možnosťou nastavenia ich polohy. Tieto typy počítačových stoličiek pre deti umožňujú optimálne polohovanie rúk a tým aj zdravšie držanie tela. Samozrejme, rodičia iby sme mali pamätať na to, že tí najmenší by mali sedieť vzpriamene a robiť si pravidelné prestávky od monitora - dobre vybavená stolička k detskému stolu však rozhodne zvyšuje možnosti starostlivosti o zdravie našich detí. .

Pohodlná kancelárska stolička pre dieťa
Čo nám môžu detské kancelárske stoličky ponúknuť z hľadiska komfortu? Hlavným dôležitým faktorom je samozrejme čalúnenie. Aby detská stolička nebola príliš tvrdá, aby mala čalúnenie príjemné na dotyk.

Niektoré stoličky k písaciemu stolu majú aj možnosť nastavenia hĺbky sedu, čo má tiež veľký význam pre komfort používania. Dobré profilovanie a jemné ergonomické krivky chrbtovej opierky, navrhnuté pre čo najpohodlnejšie polohovanie chrbta školáka.

Detská otočná stolička - estetika
Ďalším bodom, ktorý treba zvážiť, je nepochybne vzhľad detského nábytku, aby dieťa motivovalo k učeniu. Kancelárska stolička pre dieťa nám môže pomôcť vytvoriť zaujímavé usporiadanie celej izby alebo jednoducho reagovať na záujmy či záľuby malého dieťaťa. Jedným z nápadov je sedák a operadlo s pestrofarebným motívom známym z obľúbenej rozprávky.  Samozrejme, dieťa by ste mali dobre poznať a brať ohľad na perspektívu dieťaťa, jemu sa v konečnom dôsledku musí nábytok páčiť.

Avšak, berme do úvahy aj to, že vo veku niekoľkých rokov sa môže meniť štýl dieťaťa, preto sú skôr odporúčane stoličky s bežnou jednofarebnou farbou, ktorá je univerzálna.  Dôležitý je aj tvar a povrchová úprava nábytku, ale prioritou je tu samozrejme pohodlie a ergonómia.

Pevné kancelárske stoličky pre deti
Pri výbere nábytku treba klásť dôraz aj na spoľahlivosť. Detská otočná stolička by preto mala byť vyrobená z kvalitných materiálov a mala by byť testovaná na bezpečnosť detí. Dobrým ukazovateľom kvality môže byť napríklad označenie EÚ CE, iné typy schválení.. Mali by sme tiež pamätať na to, že varianty s minimálne piatimi kolesami sú oveľa stabilnejšie ako tie so štyrmi.

A keďže vyberáme mobilný nábytok, dbajme na to, aby aj v tomto smere ponúkal dostatočnú bezpečnosť. Napríklad detská stolička k písaciemu stolu môže byť vybavená kolieskovým mechanizmom, ktorý sťažuje pohyb stoličky po miestnosti a bráni nežiaducim pohybom pri sedení na kus nábytku s veľkou prudkosťou. Niektoré varianty majú dokonca ABS, ktoré zabraňuje nekontrolovateľnému šmýkaniu kolies po podlahe. Ak je náš syn alebo dcéra temperamentný a plný energie, tento druh otočných kresiel pre deti nám umožní o niečo pokojnejší spánok.

 

 

Detská stolička k písaciemu stolu LABKA bielo-ružová Detská stolička k písaciemu stolu LABKA bielo-čierna_1  Detská stolička k písaciemu stolu LABKA bielo-sivá_02