Detská posteľ pre dieťa? Ako vybrať tu správnu

Poradíme Vám ako vybrať tú správnu detskú posteľ pre dieťa. 

Dieťa sladko spí vo svojej posteli, keď zrazu zaškrípu dvere a zo skrine sa vynorí chlpatá desivá príšera. Prikráda sa, aby sa postavil nad spiace dieťa a vystrašil ho. Dieťa sa zobudí s krikom, čo znamená, že príšera vykonala svoju prácu. Našťastie je to len obraz z animovaného filmu „Monsters and Co.“ a hoci v skutočnosti deti neprenasledujú stvorenia, ktoré vyjdú zo šatníka, môžu trpieť strachom z tmy a nočných môr.

Výber postele pre dieťa je príležitosťou, ako mu poskytnúť pohodlie pri zaspávaní a nočné mory nezaženie ani jedna posteľ.

Prečítajte si, ako vybrať posteľ pre deti, aby sa cítili bezpečne a pohodlne

Bezpečná posteľ pre ročné dieťa


Bezpečná posteľ pre ročné dieťa by mala byť zabezpečená dlhou bariérou. Detská postieľka pre ročné dieťa môže byť príliš malá a kupovať ďalšiu, ktorá sa každú chvíľu tiež ukáže ako nedostatočná, nemá zmysel.

Rodičia môžu pozorovať, ako ich dieťa chce začínať opúšťať postieľku samo. Ad hoc riešením je demontovať priečky postieľky, aby malo dieťa svoj východ, ale nie je to úplne bezpečné, keďže stále existuje možnosť prepadnutia cez zábradlie. Je potrebné aby pretomto prechode bol rošt v čo najnižšej pozícii.

Aký druh postele pre deti po postieľke?
Ale je moje dieťa pripravené na normálnu posteľ? Je ročné bábätko malé na „dospelácku“ posteľ? Ročnému dieťaťu musí byť poskytnutá veľká dávka bezpečia ako pri spánku, tak aj pri hre.

Postieľky pre ročné dieťa s ochranou však nie sú nič iné ako bariérky, ktoré chránia pred vypadnutím. Odnímateľné bariéry je skvelý spôsob, ako udržať puto s rodičom, pretože si k dieťaťu môžete ľahnúť a prečítať si rozprávku, alebo ho uspávať či rozveseliť počas choroby.Musíte pamätať na to, či bezpečná posteľ pre ročné dieťa obsahuje povrchové úpravy bez chemikálií. Dieťa by malo mať zdravé podmienky v takom dôležitom období, ako sú prvé roky života, kedy sa intenzívne rozvíja.
Bezpečná posteľ pre ročné dieťa by mala mať zaoblené prvky ako na bariérke, čelách aj konštrukcii, aby si dieťa pri hre neublížilo ostrými hranami. Výbornou voľbou je aj mäkký chránič na bariérku. 

Detská postieľka

 

Aké postele pre deti do 2 rokov?


Dvojročné dieťa spí približne 14 hodín denne, v tomto veku prebieha ešte stále aj poobedňajší spánok. Dvojročné dieťa v tomto veku máva občas aj nočné mory, preto je dôležité zabezpečiť mu tie najlepšie podmienky na spánok.

Dvojročný tiež rozvíja svoju individualitu, má svojich obľúbených plyšákov, ukazuje obrázky a vie ich pomenovať, aktivity chce robiť ja "sám".

Aká posteľ pre 2-ročné dieťa?
Posteľ pre 2-ročné dieťa by mala byť predovšetkým bezpečná, čo zabezpečia bariéry, ktoré chránia pred pádom pri spánku a hre. Avšak na trhu existujú aj postele, ktoré sú nizko položené na zemi, tým sú aj bezpečné. Prebudenie dieťaťa vo vlastnej posteli u dvojročného dieťaťa vytvára príležitosť pri výbere tematickej postele pre dieťa.

Vyberte si posteľ s vašou obľúbenou rozprávkovou postavičkou a dieťa sa bude pri spánku cítiť bezpečnejšie s vedomím, že je tam jeho kamarát a ochráni ho pred nočnými morami. Avšak lepšou voľbou je posteľ bez tématiky, nakoľko tá by mohla dieťa omrziť počase. Z finančného či praktického hľadiska je lepšou voľbou posteľ bez tématiky obľúbeného hrdinu. Stačí len dokúpiť nejaké obliečky  či vankúšiky s obľúbenou postavičkou.Pestrofarebné detské postele musia byť natreté nezávadnou farbou, dávajte pozor, či ide o farby na vodnej báze, ktoré nevypúšťajú škodlivé výpary.
Pamätajte: Posteľ pre 2-ročné dieťa je ihrisko na hranie a skákanie, preto by mala byť pevná a stabilná, aby sa pri intenzívnej hre nerozpadla.

Posteľ tipi

Aké postele pre deti - 3 roky?

Posteľ pre 3-ročné dieťa by mala byť bezpečná aj pevná. Vtedy sa z tohto zdanlivo obyčajného nábytku na spanie stane ihrisko, domček pre bábiky, loďka, domček alebo vesmírna loď. V tomto veku má 3-ročné dieťa tiež živú predstavivosť, ktorá mu umožňuje vytvárať hrdinov, ktorí sa budú hrať a hrať rôzne postavy počas dňa.

Dieťa vo veku 3 rokov je už veľmi samostatné, hoci potrebuje veľkú podporu rodičov. Posteľ pre 3-ročné dieťa by preto mala byť stále vybavená ochrannou bariérkou. Posteľ pre 3-ročné dieťa s úložným boxom je skvelým riešením, ako ho naučiť upratovať samo. Úložný priestor môže byť dokonalým úkrytom pre hračky, oblečenie alebo prikrývky. Ak sa zamýšľate nad domčekovou či tipi alebo nejakou modernou alternatívou, majte na pamäti, že postele týchto druhov vystačia tak 180 cm. Posteľ v rozmeroch 200x90 Vám to zbytočne predraží a myslím, že žiadny dospievajúci študent nebude chcieť po čase spávať v domčeku. 

Posteľ pre 3 ročné dieťa ako oáza pokoja
Vďaka živej predstavivosti sa však 3-ročné dieťa bojí tmy, a preto je také dôležité ho v týchto chvíľach podporovať. V prvom rade si nerobte srandu z jeho strachov, to je normálne štádium emocionálneho vývoja.

Robte mu spoločnosť pri zaspávaní, nechajte pootvorené dvere a zaobstarajte mu svetielko s jemným svetlom. Urobte z postele bezpečný prístav pre vaše dieťa.

detská izba inšpirácia

Aké postele pre deti - 4 roky?


4-ročné dieťa je úplna sopka energie. Zvyšuje sa jeho dynamika a pohyblivosť. V tomto období máva aj bláznivé nápady a jeho živá fantázia neustále navrhuje nové spôsoby, ako sa zabaviť. Dieťa v tomto veku je obzvlášť náchylné na odreniny a modriny. Rád bicykluje, skáče a lezie po rebríku. Posteľ pre 4-ročné dieťa by preto mala byť obzvlášť bezpečná, aby odolala čoraz odvážnejším nápadom. Postele z drevených alebo laminátových dosiek so zaoblenými hranami sú dobrou voľbou na ochranu vášho dieťatka pred porezaním.

Štvorročné dieťa miluje rozprávky a príbehy a dokáže hodiny počúvať jednú rozprávku, ktorú čítajú dospelí. Preto v tomto období budú obliečky s rôznymi obľúbenými hrdinami skvelou voľbou. 

Postel pre deti 3 roky

 

Aké postele pre deti - 5-6 rokov?

Deti v tomto veku doslova sršia energiou, má aj veľkú potrebu hýbať sa a skúšať zmysel pre rovnováhu. Padá čoraz menej často, no veľká pohyblivosť vytvára príležitosti na udieranie nových modrín. Z tohto dôvodu musíte v detskej izbe zabezpečiť bezpečnosť a voľnosť. Posteľ pre 5-ročné dieťa by mala mať rozmer aspoň min. 160 x 80 cm, aby mu poskytla maximálny priestor na spanie a hranie.

V tomto veku dobre poslúžia aj domčekové postele, avšak odporúčame z pevného a hrubého dreva, nakoľko dieťa ma tendenciu sa zavesiť.  Takáto posteľ sa pre 5-ročné dieťa stane pevnosťou, hradom alebo palubou vesmírnej lode. Nezabudnite, že by mala byť bezpečná a pevná, aby intenzívne šantenie nespôsobilo škody. Skvelé sú postele aj s prístelkou, kde si môže rodič či kamarát k nemu ľahnúť do prístelky.

 

domčeková posteľ

Destská posteľ domček

 

Aký druh postele pre deti - 8 rokov?
8-ročné dieťa je spoločenské a netrpí nočnými morami. V školskom veku sa detská posteľ stáva nielen miestom na spanie a hranie, ale aj miestom, kde si sadá s kamarátmi a učí sa. Vo veku 8 rokov potrebuje dieťa impulzy k rozvoju a hre a jeho izba sa stáva živnou pôdou pre kreativitu.

Posteľ 8-ročného dieťaťa potrebuje vhodnú štruktúru a vzhľad, pretože sa môže ukázať, že už vyrástli z postele v tvare auta alebo postele s jednorožcom. Posteľ pre 8-ročné dieťa by mala mať pohodlnú opierku hlavy, ktorá umožní dieťaťu pohodlne oprieť trup a hlavu pri čítaní alebo štúdiu. Taktiež sú fajn aj postele s prístelkou, kedy si môže pozvať kamaráta na prázdniny. Posteľ by mala byť skôr univerzálna, treba mäť na pamäti, že 8 ročné dieťa vám rýchlo dospeje.

Destká posteľ pre študenta

Aká veľká posteľ pre dieťa rôzneho veku?


Najobľúbenejšie veľkosti postelí pre deti sú: 140 × 70 cm, 160 × 80 cm, 190 × 80 cm alebo 200 × 90 cm. Pre uľahčenie výberu postele sme vytvorili približnú tabuľku výšky a hmotnosti pre dieťa od 2 do 18 rokov. V budúcnosti si tak môžete naplánovať kúpu postele.

Detská posteľ akú vybrať_1

 

Prečo bariérka DAYBED? 

Ak si zakúpite u nás postieľku Safe Dreams, môžete si dokúpiť rastúcu bariérku DAYBED, čím si predĺžite možnosť užívania postieľky až do 3 rokov. 

Bariérka daybed_2