Deka do autosedačky, či je potrebná?

Sedí vaše dieťa v autosedačke v zimnej bunde?

V skutočnosti, môžete dieťaťa vystavovať nebezpečenstvu, pretože keď je nababúšené, autosedačka ho chráni nedostatočne. Odporúčame mu preto bundu určite vyzlečte, ochránite jeho zdravie a možno aj život.

Ak má totiž vaše dieťa bundu, bezpečnostné pásy sa nedajú dostatočne utiahnuť, čím nepriliehajú  a môže sa stať, že pri náraze alebo prudkom brzdení dieťa zo sedačky doslova vyletí, ako to dokazuje aj nasledujúci crash test. https://www.youtube.com/watch?v=V7bTQsU_4Mo

Tak isto aj dospelí by si mali v aute vždy dať bundu dole. Ak tak neurobia, v prípade nárazu sa zvyšuje napríklad riziko poškodenia vnútorných orgánov.

  DEKA DO AUTOSEDAČKY

 

Bezpečná cesta pre novorodenca či batoľa autom je cesta bez bundy


Ak chcete svoje dieťa bezpečne prepraviť v aute, riaďte sa odporúčaniami a pri cestovaní autom bundu vyzlečte. Koncom jari a leta na tom nie je veľký rozdiel. Problém začína, keď počasie vonku volá po teplom vrchnom oblečení. Staršie dieťa možno prikryť dekou a problém je vyriešený. Žiaľ, obliekanie a vyzliekanie novorodenca v aute môže byť náročné na realizáciu a tiež predstavuje riziko prechladnutia a choroby. Odtiaľ pochádza nápad, jednoduchý a geniálny zároveň, prepravovať najmenšie batoľatá v špeciálnych poťahoch, ktoré nahradia teplú kombinézu! Zavinovačka do sedačky v mieste, kde sa dieťa opiera chrbátikom, má vyčlenené otvory, cez ktoré sa majú prevliecť a správne upevniť bezpečnostné pásy - tak, aby tesne priliehali k hrudníku dieťaťa. 

 

Deka do autosedačky

Deka do autosedačky vznkla na podnet odporúčania výrobcov autosedačiek a odborníkov na bezpečnosť áut nezapínať pásy vášho dieťaťa na bunde. Správne zapnuté pásy sú pevne utiahnuté a tesne priliehajú k hrudníku. Pásy umiestnené cez bundu alebo overal bránia ich správnemu zapnutiu. Aj keď sa zdajú byť tesné, v prípade kolízie a obrovskej sily pôsobiacej na telo samôžu uvolniť. Dieťa môže byť v prípade silného nárazu vymrštené dopredu. Navyše pri náraze alebo dokonca náhlom brzdení môžu pásy navlečené na klzkom vrchnom odeve skĺznuť a dieťa tiež nie je chránené.

Deka do autosedačky uľahčí život mnohým rodičom! Ak je bezpečnosť vášho dieťaťa vašou najvyššou prioritou a chcete sa uistiť, že zostane v nadchádzajúcich mesiacoch v tepľúčku a bude počas cestovania v bezpečí, potom je tento produkt ideálnym riešením. Naša deka / zavinovačka udrží vaše dieťa v teple a pohodlí v autosedačke, ochráni ho pred chladom pri pohybe a navyše ho udrží v teple na prechádzke alebo v obchode. Je nepostrádateľným prvkom každej jesennej a zimnej výbavičky.

deka do autosedačky bonybon sk 

Deka chráni pred prehriatím


Neustále obliekanie a vyzliekanie dieťaťa je dosť únavné a pre dojča či novorodenca je to dokonca nemožné. A to je ďalšia výhoda diek do auta! Pripevníme zavinovačku do sedačky, prestavíme pásy, vložíme bábätko, zapneme pásy a je to !!! Dieťa je pripravené na cestu autom a zabránime tak i prehriatiu bábätka. Asi nie je nič horšie počas dlhej jazdy autom ako spotené, uplakané a podráždené dieťa. Prehriatie tiež predstavuje vysoké riziko prechladnutia.

  

Do akého veku mám používať deku do autosedačky?


Deky do autosedačky sú určené pre bábätká do cca 8-12 mesiacov (do veľkosti oblečenia 80/86), takže budú používané 2 sezóny. Ak sa vám bábätko narodí na jar, spací vak sa zíde aj v jesennom a zimnom období. Ak sa narodí na jeseň, poťah sa bude používať až do leta. Za povšimnutie stojí, že okolo 1. roku života sa sedačka 0-13 kg mení za väčšiu.

 

Fusák do autosedačky aj do kočíka


Nespornou výhodou našich fusákov je, že sa hodia do hlbokých aj do kočíkov. Preto sa v jarnom a jesennom období osvedčia ako prechodný spací vak do kočíka. Zapínajú sa na praktický zips, ktorý zabraňuje prípadnému vyhrabaniu, a kapucňu, ktorá chráni hlavu pred vetrom. Fusák do autosedačky majú nadýchanú bezpečnú výplň, ktorá bábätku poskytuje optimálne teplo.

fusák do autosedačky

 

Oplatí sa kúpiť deku alebo fusák do autosedačky?

Samozrejme, že to stojí za to! Jeden produkt rieši niekoľko problémov, ktoré uľahčujú život rodičom:

- bezpečná jazda v aute (umožňuje správne zapnutie bezpečnostných pásov)

- pohodlná cesta (bez rizika prechladnutia a prehriatia)

- rýchlo a pohodlne (bez únavného nosenia kombinézy)

- môžete vvyužiť aj ako podložku na hranie či cestovanie 

Odporúčame použiť zavinovaciu deku, bude potrebná pri odchode z nemocnice. Novorodenecká vložka by mala byť namontovaná na zavinovačke.